top of page

Rentabiliteit en het MKB

Zijn zonnepanelen na 2025 nog interessant?

Alle kleinverbruikers mogen Salderen. U bent een kleinverbruiker van elektriciteit als u een aansluiting hebt met een grootte van maximaal 3x80 ampère. Als u daar boven zit ga dan naar onze zakelijke pagina.


Na 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd, maar zonnepanelen blijven interessant. Je krijgt een terugleververgoeding voor overtollige stroom, in plaats van directe verrekening op je energierekening. Dit heeft alleen invloed op de stroom die je via je energieleverancier afrekent, niet op wat je zelf gebruikt. Dus, na de afschaffing van de salderingsregeling is het slim om je zelfopgewekte stroom op te gebruiken wanneer je die produceert, bijvoorbeeld door je auto of accu overdag op te laden. Zo verreken je de stroom zelf achter de meter.


Ook zonder de salderingsregeling verdienen zonnepanelen zich snel terug. Onderzoek van TNO laat zien dat dit binnen 6 jaar is, en zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Ook zonnepanelen op huurhuizen verdienen zichzelf terug. Laat je dus niet gek maken door het nieuws!TL;DR

Kortom verduurzamen wordt een verdienmodel. Dit vereist een gedegen plan van aanpak, waarbij het resultaat voor de lange termijn inzichtelijk wordt gemaakt. Zo kan een weloverwogen keuze gemaakt worden nadat de haalbaarheid is getoetst.
Deze haalbaarheid kan ook door externe factoren positief of negatief worden beïnvloed. Aan ons de taak om deze in kaart te brengen en gezamenlijk een oplossing te vinden.

Duurzaam verdienen? Neem direct contact op met een adviseur

Deskundig advies en persoonlijke service zoals we die zelf willen ervaren. Profiteer ook van duurzame energie voor zaak en kom in contact met onze verduurzamingsadviseur.

bottom of page