top of page

Subsidies & Voordelen

Voor welke subsidies komt mijn bedrijf in aanmerking?

Welke subsidies zijn beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen?

Verschillende zakelijke subsidies voor zonnepanelen zijn beschikbaar, afhankelijk van het type aansluiting van uw bedrijf. Uw aansluiting bepaalt in grote mate welke subsidies mogelijk van toepassing zijn.


Het investeren in zakelijke zonnepanelen wordt inderdaad aantrekkelijker door verschillende subsidies die beschikbaar zijn, zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hieronder volgt een samenvatting van hoe elk van deze regelingen werkt:


Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA is een aftrekpost die je kunt toepassen op bedrijfsmiddelen waarin je investeert, inclusief zonnepanelen, onder bepaalde voorwaarden.

Het percentage dat je kunt aftrekken van de fiscale winst hangt af van de hoogte van de investering, tot een maximum van € 55.000.

De investering moet minimaal € 450 bedragen.

Zonnepanelen moeten aangemerkt worden als bedrijfsvermogen en zakelijk gebruikt worden om in aanmerking te komen voor de KIA.


Energie-investeringsaftrek (EIA)

Ondernemers en bedrijven kunnen gebruikmaken van de EIA bij de aanschaf van zonnepanelen.

Onder bepaalde voorwaarden kun je tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van je bedrijf.

Voorwaarden om in aanmerking te komen zijn onder andere een gezamenlijk piekvermogen boven de 15 kW en een aansluiting van gelijk of minder dan 3 x 80 ampère.


Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA-regeling maakt het mogelijk om tot 36% van het investeringsbedrag van je fiscale winst af te trekken, bovenop de gewone investeringsaftrek.

Je moet een Nederlands bedrijf hebben en de bedrijfsmiddelen waarin je investeert moeten op de Milieulijst staan.

Je moet minimaal € 2.500 per jaar investeren om in aanmerking te komen.

De MIA-regeling kan gecombineerd worden met de Vamil-regeling.Het is belangrijk om te voldoen aan de specifieke voorwaarden van elke regeling om in aanmerking te komen voor de subsidies. Deze regelingen maken investeren in zakelijke zonnepanelen financieel aantrekkelijker en dragen bij aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

TL;DR

Zakelijke zonnepanelen zijn aantrekkelijker door subsidies zoals KIA, EIA en MIA. Verlaag je belastingdruk en verhoog de winst door te profiteren van deze financiële voordelen. Ontdek nu de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf!

Duurzaam verdienen? Neem direct contact op met een adviseur

Deskundig advies en persoonlijke service zoals we die zelf willen ervaren. Profiteer ook van duurzame energie voor zaak en kom in contact met onze verduurzamingsadviseur.

bottom of page